En person lägger blommor vid Leicesters arena. Foto: Ben Stansall/AFP/TT

Fans och spelare hyllar Leicesters ägare

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals supportrar har hedrat offren i lördagskvällens helikopterkrasch, där Leicester City FC:s ägare fanns bland de omkomna.

”Det är svårt att beskriva med ord hur mycket du har betytt för den här fotbollsklubben och för staden Leicester”, skriver målvakten Kasper Schmeichel på Twitter.

Anhängarna lade halsdukar och blommor utanför King Power Stadium i den engelska staden. Helikoptern lyfte från arenan efter lördagens fotbollsmatch i Premier League, innan piloten strax därefter tappade kontrollen och kraschade på en närliggande parkeringsplats där helikoptern exploderade.

Thailändsk miljardär

Ett vittne uppgav för TT att en polispatrull som befann sig i närheten försökte rädda personerna ombord, men att de tvingades retirera till följd av hettan.

”Räddningspersonal var omedelbart på olycksplatsen när kraschen inträffade, och försökte släcka elden och komma åt helikoptern för att nå dem därinne. Trots deras försök så var det inga överlevande”, säger polischefen Steve Potter i ett uttalande.

Även om kropparna av de fem personerna ombord ännu inte officiellt identifierats, uppger polisen att man misstänker att det rör sig om klubbens ordförande och ägare Vichai Srivaddhanaprabha, två ur hans personal, piloten och ytterligare en passagerare. Passageraren ska enligt The Sun vara pilotens partner och kollega. Ingen annan kom till skada i olyckan.

Srivaddhanaprabha var en thailändsk miljardär vars intåg i klubben låg bakom den överraskande Premier League-segern 2016.

– Han satte Leicester på kartan. Han gjorde oss stora, vi är inte bara en liten klubb längre, säger 55-åriga anhängaren Cathy Dann, till AFP.

”Aldrig mött någon som du”

Leicester Citys danske målvakt Kasper Schmeichel skriver på Twitter i ett öppet brev riktat till Srivaddhanaprabha att han är totalt förstörd och att det känns overkligt.

”Jag har aldrig mött någon som du. Så hårt arbetande, så hängiven, så passionerad, så snäll och så extremt generös.”

Srivaddhanaprabha värvade Schmeichel 2011 med löften om att de tillsammans skulle skapa stordåd.

”Du gav hopp till alla om att det omöjliga var möjligt, inte bara till våra fans utan till fans över hela världen i alla sporter! Det är inte många som gjort det”, skriver Schmeichel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.