Sven-Göran Eriksson. Foto: Bildbyrån

Svennis hyllar Leicesters ägare: ”Fantastisk för klubben”

Uppdaterad
Publicerad

Mängder av fotbollsprofiler visar sitt deltagande efter helikopterkraschen där Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha uppges ha ingått.

En av dem är Sven-Göran Eriksson, som var den förste tränaren som Srivaddhanaprabha knöt till klubben.

– Det är en väldigt generös man, säger han enligt BBC.

Svennis anställdes av Srivaddhanaprabha 2010 och berättar att han fick ett fint intryck av klubbägaren under sin sejour i Leicester.

– Jag kände hela familjen och pappan. Vad han har gjort för Leicester är helt osannolikt. Han har tagit klubben från andraligan upp i högstaligan och vunnit den vilket gjort Leicester till en stor Premier League-klubb i dag. Fantastiskt, säger han enligt BBC.

”Skrämmande nyheter”

Eriksson förfäras över nyheten att Srivaddhanaprabha, tillsammans med ytterligare fyra personer, uppges ha befunnit sig ombord på helikoptern som kraschade efter matchen mellan Leicester och West Ham. Det finns ännu inga rapporter om dödsfall.

– Det är skrämmande nyheter. Han var alltid där med sin familj. Jag tror att han såg varenda match under min tid i klubben och var hela tiden inblandad likt hans familj. De var på träningar, pratade med managern, pratade med familjen. De är helt fantastiska för klubben, säger han.

Uppskattad av supportrarna

Under söndagen har mängder av Leicester-fans samlats utanför klubbens arena för att lämna blommor. Srivaddhanaprabha är populär hos supportrarna efter att ha varit med och gjort laget till Premier League-mästare säsongen 2015-2016.

– Han var mer som en supporter, en riktig supporter, än bara en man med pengar. Han var en i publiken, säger supportern Andrew Aldwinckle till TT.

– Du vet var vi befann oss när han köpte klubben – vi hade inte kommit någonstans. Så jag tog hit min mästarhalsduk för att han gjorde oss till mästare, säger Tom Lievers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.