Visa alla (3)

Leicesters ägares helikopter i krasch

Publicerad

En helikopter som tillhör fotbollsklubben Leicester Citys ägare, thailändaren Vichai Srivaddhanaprabha, har kraschat utanför klubbens hemmaarena.
Enligt Sky Sports har helikoptern kraschat på parkeringen utanför arenan kort efter den åkte iväg.

En helikopter som tillhör fotbollsklubben Leicester Citys ägare, thailändaren Vichai Srivaddhanaprabha, har kraschat utanför klubbens hemmaarena.

Olyckan ska ha inträffat runt 21.30 – en timme efter att matchen mellan Leicester och West Ham spelats klart.

Polis och räddningspersonal deltar i en stor insats på parkeringen, där helikoptern ska ha störtat, och vittnen beskriver hur ambulanser och brandbilar kört i hög hastighet till platsen.

Ögonvittnen beskriver också hur helikoptern var i luften en kort stund för att sedan krascha, skriver The Guardian.

– Jag såg alltihop. Den hade helt klart problem och lyckades bara ta sig över stadion innan den började snurra och kraschade, säger ett vittne till Daily Mirror.

Tradition av Srivaddhanaprabha

Vittnen berättar också att helikoptern ska ha fattat eld direkt. Fotbollspresentatören Geoff Peters skriver på Twitter att pådraget är massivt, och skickar med en tillhörande film där lågor syns slå upp från parkeringen.

Olyckan inträffade efter matchen mellan Leicester och West Ham och helikoptern lyfte från fotbollsplanen bara ett ögonblick innan kraschen inträffade. Det är oklart vilka och hur många som befann sig ombord.

Enligt tradition brukar Vichai Srivaddhanaprabha gå ombord på helikoptern och lyfta från planen efter varje hemmamatch. Han köpte klubben i augusti 2010.

Tim Acott, som haft säsongkort hos Leicester i 40 år säger så här till tidningen The Guardian.

– Den kom bara ut från arenan snurrandes, sedan rätt ner i marken. Den träffade marken med en smäll och slog sedan upp i lågor. Jag skakar som aldrig förr, säger han till The Guardian.

Klubben har uttalat sig

Leicestershire polis har sagt:

”Vi tar hand om en incident i närheten av King Power Stadium. Nödsituations-personal är medvetna och tar hand om det”, säger de enligt The Guardian

En talesman för Leicester har enligt klubbens twitterkonto uttalat sig så här:

– Vi hjälper Leicestershire-polisen och personalen med att ta hand om den enorma incident som inträffat utanför King Power Stadium. Klubben kommer att gå ut med ett mer detaljerat uttalande när mer information finns.

De flesta av de stora klubbarna har skickat hälsningar till Leicester.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer