Ronald Koeman har varit pressad en längre tid. Nu markerar klubben mot en del av Foto: Bildbyrån

FC Barcelona fördömer angrepp mot Koeman

Uppdaterad
Publicerad

Efter Barcelonas förlust mot ärkerivalen Real Madrid i El Clasico gick några fans till angrepp mot tränaren Ronald Koemans bil då denne skulle lämna Camp Nou.

De uppretade fansen fick syn på Koeman, omringade bilen och började banka på den, och skrek okvädningsord mot tränaren som kunde lämna platsen utan några fysiska skador – utan att ha gått ur bilen vilket fansen krävde.

Händelsen anses så allvarlig att klubben gått ut i ett fördömande.

Ett hundratal fans hade stannat kvar

”FC Barcelona fördömer de våldsamma och föraktfulla handlingarna vår tränare fick utså när han skulle lämna Camp Nou. Klubben kommer att ta till säkerhets och disciplinära åtgärder så att sådana händelser inte kommer att ske igen”, skriver klubben på Twitter.

Runt ett hundratal av de 86400 som sett matchen på Camp Nou hade stannat kvar för att kräva en förklaring av tränaren efter 1-2-förlusten. Barca har inlett säsongen med bara fyra segrar på de första nio matcherna i La Liga.

Holländaren har inte själv kommenterat händelsen, ännu en av många motgångar under den här hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.