Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
FC Barcelona utreds för mutbrott Foto: TT

FC Barcelona utreds för mutbrott – överfört 84 miljoner till domarbas

Uppdaterad
Publicerad

FC Barcelona utreds för mutbrott.

Det ska handla om 7,3 miljoner euro, drygt 84 miljoner kronor, som har överförts till en domarbas.

De negativa rubrikerna utanför fotbollsplanen fortsätter att hagla över FC Barcelona. Nu utreds de för mutbrott.

Detta efter att klubben har överfört 7,3 miljoner euro, drygt 84 miljoner kronor, till bolag som tillhört domarkomitténs vice ordförande, Maria Enriquez Negreira, enligt Reuters.

Negreira var vice ordförande under åren 1993 till 2018 och under en 17-årsperiod har Barcelona överfört summor vid olika tillfällen.

Polisuppgifter till nyhetsbyrån AP säger att domarkommitténs kontor på förbundets högkvarter utanför Madrid genomsöktes på uppdrag av domaren Joaquin Aguirre, som utreder korruptionsmisstankarna mot Barcelona.

Barcelona har förnekat alla brott eller intressekonflikter. Klubben menar att den har betalat för tekniska rapporter om domare men aldrig försökt påverka domarnas beslut i matcher.

Att skaffa sig rapporter om domare är vanligt i Spanien och klubbar kan betala andra företag för tjänsten eller göra dem själva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.