Rosengårds sportchef Therese Sjögran. Foto: Bildbyrån

FC Rosengårds speldatum i CL klara

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård lottades mot Lanchkhuti från Georgien i första omgången i Champions League-slutspelet och efter en seg kommunikation med motståndarlaget så är speldatum satta.

– Det blir borta den 9e december, meddelar Therese Sjögran till SVT Sport

När lottningen stod klar i förra veckan så fanns det två datum för borta- respektive hemmamatcher att välja mellan, något som klubbarna själva skulle komma överens om. Såhär sa Sjögran om situationen till SVT sport i onsdags:

– Vi mailade Lanchkhuti igår och vi har fortfarande ingen kontakt. Vi måste ju veta vilka dagar vi ska spela, vi har gett ett förslag men dom svarar inte och innan dess kan vi inte boka resor. Där är speldagar satta 9-10 borta och 15-16 hemma sen måste vi som klubbar komma överens så vi får se, jag hoppas dom svarar under dagen.

Malmö IP måste coronasäkras

Nu har den georgiska klubben svarat och datum är satta till den 9:e december i Georgien och retur den 16:e december i Malmö. Hemmamatchen kommer spelas på Malmö IP som nu måste coronasäkras enligt ett speciellt protokoll från UEFA. Detta är något klubben själv får bekosta.

Just nu ligger dock fokus på hur man ska ta sig till Georgien. En fråga som brann till förra veckan då det stod klart att UEFA stöttar herrlagen med specialchartrade plan samtidigt som damerna får lösa det på eget sätt.

”Lutar åt charter”

När SVT Sport pratade med Therese Sjögran i onsdags tryckte hon på det orimliga i detta.

– Det är jätteviktigt, för oss handlar det om en säkerhet att flyga charter och det har ingenting bekvämlighet eller nånting sådant att göra. Det handlar om varför ska vi sitta på ett reguljärt flyg när herrarna får pengar till charter, alltså jag kan inte förstå det så vi trycker och vi driver den frågan just nu så om vi behöver charter så kommer vi ta den fajten. Vår resebyrå håller på att titta på det och det blir ju ingen enkel resa det blir mellanlandningar och att jag tror jag räkna på cirkaa tolv timmar som det kommer ta med mellanlandningar och allting så det lutar åt charter om vi säger så.

KLIPP: Cankovic och Svavas drömträffar i målkalas (15 november 2020)

Hela Champions League-lottningen

St. Pölten-Zürich

Lanchkhuti-Rosengård

Göteborg-Manchester City

Sparta Prag-Glasgow City

Juventus-Lyon

Spartak Subotica-Wolfsburg

Fiorentina-Slavia Prag

Benfica-Chelsea

Pomurje-Fortuna Hjörring

Kharkiv-Biik-Kazygurt

Vålerenga-Bröndby

Ajax-Bayern München

PSV Eindhoven-Barcelona

FC Minsk-LSK

Gornik Leczna-PSG

Servette-Atletico de Madrid

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.