David Khocholava riktar hård kritik mot Vladimir Putin. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

FCK-spelare om Putin: ”Måste bli kvitt honom”

Uppdaterad
Publicerad

FC Köpenhamns georgiske spelare David Khocholava riktar hård kritik mot Vladimir Putin.

– Ryssland är ett terroristland och Putin är en diktator som måste avlägsnas från den här världen snart.

– Vi måste bli kvitt honom, säger Khocholava.

De senaste ryska raketattackerna mot flera ukrainska städer får FCK-spelaren att reagera.

Inför FCK:s möte med Manchester City i Champions League tog Khocholava upp kriget i Ukraina och de senaste ryska terrorbombningarna.

– I dag vaknade vi till nyheter som chockade mig. Vi var faktiskt lite lugnare över situationen eftersom ukrainarna har gjort det väldigt bra vid frontlinjen. Men de ryska fegisarna har börjat bomba civila byggnader. De får panik över att de inte kan få något gjort vid frontlinjen, så de försöker bara döda så många civila som möjligt, säger Khocholava till nyhetsbyrån Ritzau.

Georgiern är gift med en ukrainska och berättade i mars att hans svärfar dog i strid mot ryska styrkor.

Innan David Khocholava kom till Köpenhamn, där han är lagkompis med svenske landslagsmittfältaren Viktor Claesson, spelade mittbacken för Sjachtar Donetsk i den ukrainska ligan.

FCK ligger sist i sin grupp i Champions League, med en inspelad poäng efter tre matcher. Manchester City leder före Dortmund och Sevilla.

FCK spelar hemma mot City på tisdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.