Felicia Rogic lämnar Eskilstuna United för Vålerenga. Foto: Bildbyrån

Landslagsaktuella Rogic lämnar Eskilstuna United

Uppdaterad
Publicerad

Hennes klubb tvångsnedflyttades i går.

Och i dag blev Felicia Rogic både landslagsuttagen och klar för flytt.

Felicia Rogic har nu presenterats av Vålerenga. Detta kort efter att hon för första gången blivit uttagen i landslaget, hon ingår i Peter Gerhardssons trupp som ska på januariturné i Algarve, Portugal.

– Det kom lite som en chock. Det är inget jag har gått och drömt om och inget jag trodde skulle komma när jag var 29 år, säger hon till Eskilstuna Uniteds hemsida.

Anfallarens avtal med Eskilstuna United gick ut efter säsongen – och det blir ingen förlängning med klubben som tvångsdegraderades till Elitettan i går. Rogics kontrakt med nya norska klubben gäller i två år.

– Jag fick ett väldigt bra första intryck av klubben och märkte att jag var motiverad så fort jag kom in på arenan. Fantastiska faciliteter och det var uppenbart för mig att jag var tvungen att acceptera den här utmaningen, säger hon till Vålerengas hemsida.

ARKIV: Hattrick av Felicia Rogic (6 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.