Felix Beijmo. Foto: Bildbyrån

Tysklandsproffset: ”Inga masker ska hålla oss från att spela fotboll”

Uppdaterad
Publicerad

Elitfotbollen i Tyskland kan dra igång redan om två veckor, men enligt tyska medier finns det ett förslag på att spelarna ska bära ansiktsmasker.

– Edgar Davids spelade ju med glasögon så allt går väl, säger Felix Beijmo i 2. Bundesliga-laget Greuther Fürth till SVT Sport.

9 maj och 15 maj är två datum som har nämnts för återstart för högstaserierna i Tyskland. Det trots att spelarna har tränat själva i sin isolering i ungefär två månader.

– Det handlar om att hålla sig i form och vara redo för att vi kommer att spela klart säsongen. Vi vet inte riktigt när, vi väntar på besked och nu ligger frågan Vi ligger femma i ligan och har en bra position. Jag känner att formen är bra och man längtar tills det kan dra igång. Samtidigt är det hälsan viktigast, så klart, säger Beijmo som är på lån från Werder Bremen.

Corona och idrott

Om planen att dra igång om två-tre veckor håller så blir det inte mycket lagträning innan det är skarpt läge.

– Om vi inte ens nu får träna med laget så ska vi nästan från ingenstans gå in i en match som handlar om tre poäng och placeringar i 2. Bundesliga. En maxinsats där efter att inte ha fått träna med laget på två månader är speciellt. Men det sitter ju folk och lägger det pusslet och försöker göra det så bra som möjligt för alla. Det är också viktigt att det är rättvist, säger svensken.

Ett förslag ska ju vara att spela med ansiktsmasker. Vad säger du om det?

– Vi har inte hunnit gå in på så mycket detaljer angående sådant. Men sedan kan ju jag själv säga att det låter otroligt att spela matcher med skyddsmasker, det kan bli lite svårt. Men Edgar Davids spelade ju med glasögon så allt går väl.

– Skulle vi kunna dra igång och det är det enda alternativet så är det bara att köra. Inga masker ska hålla oss från att spela fotboll. Det är inte hela världen.

Beijmo bedömer sannolikheten att man kan spela i mitten av maj som 50-50, men han är tydlig med att han hoppas på att de återstående nio omgångarna spelas.

– Det är värt det om man får igång det. Jag tycker att det är viktigt att man avgör ligan på ett rättvist sätt och att alla möter alla lika många gånger. Kan man få igång matcher så ska man göra det och då får man gå ner på olika lösningar.

ARKIV: SVT:s korrespondent i Tyskland: ”Ett första steg mot normalitet” (20 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet