Tre skadades allvarligt under läktarbråket. Foto: TT

Fem tjänstemän stängs av efter läktarskandalen

Uppdaterad
Publicerad

26 personer skadades i supporterskandalen i Mexiko i lördags.

Nu har statliga myndigheter stängt av fem tjänstemän efter storbråket.

De fem tjänstemännen som stängs av inkluderar polis, civilförsvarsanställda samt ansvariga för planering och förberedelse.

Guadalupe Murguía, inrikesminister i Queretaro, sade på söndagen att företaget som ansvarar för säkerheten på arenan även kommer att få sitt kontrakt uppsagt.

Lördagens möte mellan Queretaro och Atlas i den mexikanska högstaligan avbröts efter en timmes spel då rivaliserande supportrar drabbade samman på läktaren. Flera åskådare, däribland familjer med barn, försökte fly kalabaliken medan bråken fortsatte ut på planen, vilket tvingade spelarna att ta skydd. 26 personer skadades, varav tre allvarligt.

Händelsen har fördömts av såväl Mexikos fotbollsförbund som Fifa – och det mexikanska fotbollsförbundet beslutade att skjuta upp alla matcher som var planerade att spelas på söndagen.

Enligt AFP är bortasupportrar nu inte heller tillåtna att gå på matcher, med anledning av lördagens scener.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.