Andri Rúnar Bjarnason stor hjälte för Helsingborg mot Falkenberg. Foto: Bildbyrån

Bjarnason stor hjälte i svängig seriefinal

Uppdaterad
Publicerad

Andri Rúnar Bjarnason gjorde två mål när Helsingborg vände dubbla underlägen och vann borta mot serieledarna Falkenberg med 3-2. Efter uppehållet förstärks HIF av Sveriges lagkapten Andreas Granqvist.

– Det ska bli enormt kul, det blir ett lyft för både laget och hela staden, säger Adam Eriksson till C More.

Det svängde rejält i seriefinalen mellan ettan Falkenberg och tvåan Helsingborg. Hemmalaget Falkenberg tog ledningen med både 1-0 och 2-1 och såg ut att dryga ut ledningen i serien rejält. Målen från FFF:s tydliga målskyttar den här säsongen, Robin Östlind och Chisom Egbuchunam.

Men Helsingborg reste sig på nio.

I den 66:e minuten tilldömdes HIF straff. Den satte Andri Rúnar Bjarnason iskallt från straffpunkten och det var utjämnat.

Helsingborg drog längsta det strået

Kort därefter var det dags igen för Bjarnason. Via en hörna från Darijan Bojanic letade sig bollen fram till Bjarnason som slog till direkt och i mål bakom Hampus Nilsson i Falkenbergsmålet.

Falkenberg lyfte upp laget efter målet och skapade flera bra lägen. 1-0-målskytten Robin Östlind hade till exempel en nick i ribban.

Vid två tillfällen skrek laget och publiken också om straff efter misstänkta hands på HIF-spelare. Men 3-2 stod sig.

Eklund inte nöjd

– Vi gör en jättebra första halvlek och spelar precis som vi vill. Den andra är mer jämn, men det är två offensiva lag och skönt att vi kan dra det längsta strået, säger HIF:s Adam Eriksson efter matchen till C More.

Falkenbergs tränare Hasse Eklund var inte helt nöjd efter matchen.

– Vi har flera straffsituationer som domaren inte blåser på  och de får en billig straff som gör att de kommer in i matchen, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund till C More.

Granqvist tillbaka i HIF

Segern innebär att Helsingborg knappar in på Falkenberg i toppen, de är nu två poäng bakom.

Nu går Superettan in i ett serieuppehåll. När den börjar om igen spelar Andreas Granqvist i HIF.

– Det ska bli enormt kul, det blir ett lyft för både laget och hela staden, avslutar Adam Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.