Foto: Bildbyrån.

FHM: Barn och ungdom får spela matcher utomhus

Uppdaterad
Publicerad

Barn och ungdomar får spela matcher utomhus igen.

Det meddelade Folkhälsomyndigheten i dag.

– Fysisk aktivitet främjar en god hälsa. Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

I dag meddelade Folkhälsomyndigheten att barn och ungdomar födda 2002 eller senare tillåts spela enstaka matcher och tävlingar utomhus. Föreningar som sysslar med lagidrott får spela en match eller ha en tävlingsdag per lag, skriver FHM.

– Idrotten har tagit stort ansvar under hela pandemin. Vi har fått träna på att bedriva smittsäker verksamhet och jag är genuint glad för alla barn och unga som nu förhoppningsvis återfår hoppet under denna svåra tid, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

För barn och ungdomar som håller på med individuell idrott får man tillåtelse att tävla eller delta i en match utomhus per vecka.

– Fysisk aktivitet främjar en god hälsa. Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin, säger FHM:s generaldirektör Johan Carlson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.