Ryska truppen poserar inför gruppspelsmatchen mot Algeriet i VM 2014. Foto: Bildbyrån

Fifa: Inga ryska VM-spelare testades positivt

Uppdaterad
Publicerad

Ryska fotbollsspelare var inte dopade i VM 2014. Det uppger Fifa till ryska nyhetsbyrån Tass.

– Alla deltagande spelare i VM 2014, inkluderande de ryska laget genomgick tester före och efter matcher som alla visade negativa resultat, säger en presstalesperson inom Fifa till byrån.

Natten till i dag började det cirkulera uppgifter om att ryska spelare från VM 2014 utreds för dopning av internationella fotbollsförbundet Fifa.

– Det som skrivs är nonsens. Det har aldrig varit, och kommer aldrig vara, några dopningsproblem inom vår fotboll, rasade Rysslands biträdande premiärminister, och ordförande för ryska fotbollsförbundet, Vitalij Mutko enligt nyhetsbyrån Tass.

Nu uppger dessutom Fifa till ryska nyhetsbyrån Tass att inga spelare testades positivt i Brasilien 2014.

– Fifa hade hand om testerna och sände dem till Wada-laboratoriet i Lausanne. Samma procedur sker även för Confederations Cup, där alla deltagande spelare har blivit testade genom blod och urin i oannonserade kontroller, säger en presstalesperson till byrån.

– Fifa har bara bekräftat att man i nära samarbete med Wada fortfarande undersöker påståenden gällande fotbollsspelare i McLaren-rapporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.