Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Filippa Angeldahl efter SVT-expertens ord: ”Kommer ganska naturligt”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Daniel Nannskog var tydlig efter Sveriges match mot Danmark i fredags: Filippa Angeldahl och Caroline Seger behövs på Sverige mittfält.

– Det vet jag inte... Men vi har spelat mycket tillsammans, man har en relation mellan varandra så det kommer ganska naturligt, säger Angeldahl till SVT Sport.

Sverige förlorade med 0-1 mot Danmark i fredags efter ett sent avgörande.

Dessförinnan hade Sverige haft en starkare andra halvlek, inte minst sedan Caroline Seger och Filippa Angeldahl bytts in på mittfältet.

SVT:s expert Daniel Nannskog var tydlig med att det svenska spelet förändrades efter bytena och menar att duon är avgörande.

– De lekte fotboll och öppnade upp det danska försvaret. Angeldahl och Seger, någon av dem måste spela. Gärna båda, sa han.

”Jag kom in i det bra”

Angeldahl ler när hon hör orden.

– Jag försökte komma in med energi och de kvaliteterna som jag har. Det fanns mycket ytor att spela bollen. Jag tyckte att jag kom in i det bra men vi förlorar och det är svårt att betygsätta det på det sättet. Det är många delar som kan bli bättre.

Angeldahl har fått stort förtroende i Manchester City senaste tiden och tycker att hon tar för sig mer i landslaget också.

– Jag tar mer och mer ansvar hela tiden. Jag gillar att ha bollen, fördela bollen och vara kreativ där uppe. Det är det jag försöker bidra med.

”För dåligt passningsspel”

Efter missräkningen mot Danmark har laget analyserat matchen inför mötet med Norge på Gamla Ullevi på tisdag.

– Det handlade först och främst om de tekniska bitarna. Det var för dåligt passningsspel och dåliga mottagningar. Första steget är att titta där och göra det ännu bättre.

Hör Daniel Nannskogs analys efter förlusten mot Danmark: ”Någon av dem måste spela”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.