Teemu Pukki/Finland Foto: TT

Finlands mardröm i genrepet: ”Ett riktigt bottennapp”

Uppdaterad
Publicerad

Finland ställdes mot ”blåbärsnationen” Estland i EM-genrepet.

Men det gick inte riktigt vägen för finländarna.

”En likblek insats” skriver svenska Yle.

Finland går in i ett historiskt mästerskap för nationen. Det är första gången som de deltar i EM. Men ska man döma av kvällens genrep kan det bli en oangenäm historia för finländarna.

När de under fredagen matchades mot 116:e-rankade Estland var det inte mycket som fungerade. Estland vann med 1-0 och i svenska Yle beskrivs nederlaget som ”en pinsam smäll ett par dagar före avfärden till EM”.

”Finland stod för ett riktigt bottennapp i genrepet. En likblek insats”, skriver tidningen.

Ingen seger 2021

Finland mötte i veckan Sverige och då var det Janne Anderssons gäng som vann med 2-0. Till skillnad från den matchen så ställde finländarna i kväll mer EM-lik startelva på planen.

Den enda ljustglimten som lyfts fram är att anfallsstjärnan Teemu Pukki spelade sina första minuter på en månad.

Förlusten mot Estland betyder att Finland inte vunnit en landskamp under hela 2021 (på fem försök) inför sommarens mästerskap.

Finland kliver in i mästerskapet mot Danmark den 12 juni. De övriga två lagen i grupp B är Belgien och Ryssland.

Spanien spelade oavgjort mot Portugal

På annat håll genrepade Sveriges EM-motståndare Spanien mot de regerande europamästarna Portugal. En historia som slutade 0-0. Noterbart är att mittbacken Aymeric Laporte gjorde sin landslagsdebut efter att nyligen valt att representera det spanska landslaget istället för det franska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.