Tomas Zillacus drar sig ur budgivningen på Manchester United. Foto: Pressbild

Finlandssvensken lämnar budstrid om United – ”En fars”

Uppdaterad
Publicerad

Den finlandssvenske affärsmannen Thomas Zilliacus lade ett bud på Manchester United.

Nu meddelar han att han drar sig ur kampen om storklubben, rapporterar BBC.

”Jag tänker inte delta i en fars som iscensatts för maximera vinsten för säljarna på bekostnad av Manchester United”, skriver Zilliacus på sociala medier.

Thomas Zilliacus besked kom efter att den nuvarande huvudägaren, den amerikanska familjen Glazer, beslutade om en tredje runda med budgivning för den eventuella försäljningen av klubben.

Zilliacus, som tidigare varit involverad i finländska fotbollsklubben HJK Helsingfors och ishockeylaget Jokerit, skriver på Twitter att ”budgivningen förvandlats till en fars” där familjen Glazer inte visar respekt för klubben.

”Jag tänker inte delta i en fars”

Förutom Thomas Zilliacus har tidigare den qatariske shejken Jassim Bin Hammad al-Thani och den brittiske miljardären sir Jim Ratcliffe, ägare av kemikalieföretaget Ineos, lagt bud på United.

Enligt Zilliacus var de tre budgivarna redo att förhandla om att köpa klubben. Men familjen Glazer valde ändå att starta en ny budrunda.

”Jag tänker inte delta i en fars som iscensatts för maximera vinsten för säljarna på bekostnad av Manchester United”, skriver Zilliacus på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.