Elli Pikkujämsä. Foto: Kif Örebro

Finsk landslagsback till Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Örebro satsar inför den kommande damallsvenska säsongen. Nu är det klart att Närkelaget tar in nytt till laget i form av en finsk landslagsback. Elli Pikkujämsä, som lämnar FC Honka, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Elli passar perfekt in i vår plan och hennes kvaliteter som fotbollsspelare kommer bidra mycket till KIF Örebro 2020, säger Örebros sportchef i ett pressmeddelande.

Örebros lagbytte fortsätter. Nu har Närkelaget värvat Elli Pikkujämsä.

Pikkujämsä som är finsklandslagsback har skrivit på för två år och ska enligt klubben vara en del av strategin med fokus på unga talanger.

– Vi har en tydlig strategi för bygget av årets spelartrupp. Elli passar perfekt in i vår plan och hennes kvaliteter som fotbollsspelare kommer bidra mycket till KIF Örebro 2020, säger Örebros sportchef i ett pressmeddelande.

Finskan har provspelat med det damallsvenska laget för några veckor sedan och har visat sig ha fina offensiva kvaliteter.

– Hon är bra på båda fötterna och att hon skulle kunna användas på flera olika positioner.

Sportchefen Karlberg menar på att hennes landslagsplats i det finska landslaget gör henne extra intressant. Hon får utvecklas tack vare spel i klubb- och landslaget.

”En bra klubb för mig”

20-årige Pikkujämsä som gör entré den svenska högstaligan kommenterar klubbövergången.

– KIF känns som en bra klubb för mig just nu och jag ser fram emot att bli en bättre fotbollsspelare tillsammans med laget och tränarna, säger hon i ett pressmeddelande från klubben.

Hon förväntas påbörja sin karriär på svensk mark i januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.