Janogy lockas av spel i England: ”Otroligt häftig liga”

Uppdaterad
Publicerad

Madelen Janogy, 24, har haft en kanonsäsong.

VM-brons med Sverige och Champions League-spel med Piteå.

Nu går kontraktet ut, och flytt till en ny liga utomlands lockar.

– England är en liga som är otroligt häftig, säger Madelen Janogy till SVT Sport.

Det har varit ett glimrande fotbollsår för Madelen Janogy. Förra årets SM-guld med Piteå följdes upp av landslagsdebut och VM-brons i år. Lägg därtill ett historiskt Champions League-spel med Piteå. Inte undra på om hon är nöjd med sin säsong.

– När man blickar tillbaka är det svårt att förstå vilket år det har varit, det har varit otroligt häftigt, säger Madelen Janogy.

Står utan kontrakt

I tre år har hon tillhört Piteå och hon säger att hon alltid kommer älska Piteå. Men det är osäkert om hon blir kvar eller inte. Europa lockar med nya äventyr.

– Det är ett tufft beslut att ta och inget är klart ännu, säger Madelen Janogy till SVT Sport.

Super League i England lockar lite extra.

– Det är många ligor som tagit kliv men England är en liga som är otroligt häftig och som verkligen är på gång känns de som. Men det spelar egentligen ingen roll det viktigaste är att man kommer till en klubb som man trivs, säger Madelen Janogy.

Se hela reportaget med Madelen Janogy

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.