Foto: TT Nyhetsbyrån

Fischer inför CL-returen: ”Nu måste presspelet sitta”

Uppdaterad
Publicerad

Wolfsburg behöver hämta ikapp två mål på Paris Saint Germain i kvällens CL-semfinal.

”Laginsatsen måste bli bättre”, säger Nilla Fischer till SVT Sport.

Paris Saint Germain, med Caroline Seger och Kosovare Asllani, skrällde genom att besegra regerande Champions League-mästaren, Nilla Fischers Wolfsburg, i den första CL-semifinalen. Och det med 2-0 på bortaplan!

Inför avgörandet på Charlety-stadion i Paris säger Nilla Fischer till SVT Sport att det trots det tuffa utgångsläget är en bra känsla i truppen. Att alla vet vad de kan och vad som nu krävs.

Womens Champions League

– Vi vet att laginsatsen måste bli mycket bättre än i hemmamatchen. Vi får inte upprepa så lätta misstag som vi gjorde då. Framförallt måste passningarna och presspelet sitta nu.

Fischers önskescenario är självklart en bra start, men utan att stressa. Tålamod är ett måste.

– Vi ska komma ihåg att det är 90 min, och inte överarbeta för ett snabbt mål. Men undvika baklängesmål såklart.

Wolfsburg väntas få tillbaka mittfältsstrategen Lena Goessling, som nu gjort comeback efter sin skada.

PSG:s Kosovare Asllani, som en tid haft känning av ett överansträngt knä, men ändå spelade nästan hela matchen i Wolfsburg, fanns också med i träningen med laget dan före dan i Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Womens Champions League

Mer i ämnet