Foto: TT

Fler fotbollsdokumentärer i SVT Play

Uppdaterad
Publicerad

Under coronakrisen återpublicerar vi flera sportprogram i SVT Play. Nu finns även serierna ”Blågula drömmar” och ”I Zlatans fotspår” att se igen!

I Zlatans fotspår (1 säsong)

Zlatans Ibrahimovics juniortränare Ola Gällstad och Johnny Gyllensjö har plockat ut några av de största unga pojkfotbollstalangerna i Malmötrakten. Vem har bästa tekniken, fysiken, spelförståelsen, mentala styrkan och inte minst motivationen att lyckas i den stora fotbollsvärlden? En vinnare utses och belönas med en resa till Barcelona och ett möte med Malmös store son, Zlatan Ibrahimovic.

Blågula drömmar (3 säsonger)

Under tre säsonger mellan 2011 och 2014 följde vi i en dokumentärserie tre av de yngre svenska landslagen i fotboll. Flera av spelarna uppnådde senare drömmarna om A-landslaget och proffslivet. Bland andra Kristoffer Olsson, Rebecka Blomqvist, Muamer Tankovic och Michelle de Jongh. I första säsongen träffar vi det yngsta pojklandslaget, spelarna är 15 år gamla när serien startar. Andra säsongen handlar om det yngsta flicklandslaget, och i den tredje och sista säsongen återvänder vi för att se hur det gått för spelarna i den första säsongen.

Sedan tidigare finns fler fotbollsdokumentärer i SVT Play. Ett urval här:

Diego Maradona

Brittisk dokumentär om världens mest hyllade fotbollsgeni.

EM-krönikor

Se höjdpunkterna från fotbolls-EM 1988-2016.

Silverresan

Berättelsen om Sveriges VM-silver i fotboll 2003.

Det vackra spelet

Fotbollsdrömmar och stora affärer.

Nacka – myten och människan

Dokumentär från 1987 av Tom Alandh.

Ur Svennis skugga

Tom Alandhs dokumentär om Tord Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.