Selin Henriksson missar säsongen på grund av knäskada. Foto: Bildbyrån

Flera damallsvenska lag jagar spelare

Uppdaterad
Publicerad

Med en dryg vecka kvar till den damallsvenska premiären letar flera lag fortfarande efter spelare.

Rosengård, Piteå, AIK och Djurgården vill alla komplettera sina trupper.

Piteå, som förra säsongen slutade näst sist i serien, letar efter en ersättare till Selina Henriksson. Henriksson drabbades under försäsongen återigen av en svår knäskada och blir borta resten av året. 23-åringen från Kiruna var skadad även under 2020, då blev ungdomslandslagsspelaren helt utan matchning.

– Vi måste leta utomlands. I Sverige är det slut på spelare, alla har redan en klubb, säger Piteås sportchef Leif Strandh till SVT Sport.

Piteå har en av damallsvenskans minsta trupper med 16 utespelare och två målvakter, ytterligare två spelare från F19-laget tillhör truppen.

Mästarna vill ha forward och back

Rosengård som under förra säsongen stördes av flera skador hoppas också kunna värva innan transfersfönstret stänger.

– Vi har endast en vänsterback, så där skulle vi vilja förstärka. Sedan letar vi på forwardssidan också, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Sjögran är också öppen för att vänta med att värva till sommarfönstret om inte rätt spelare skulle dyka upp väldigt snart.

Fler klubbar letar

Djurgården hade sin trupp färdiga men letar även de efter spelare efter en skada under våren. AIK har under en längre tid letat efter en forward att förstärka sin trupp med.

–  Vi har tittat ganska länge på en forward. Vi har några alternativ. Det borde gå att göra klart ganska snart, säger Anne Mäkinen, sportchef i AIK.

Fönstret för värvningar stänger den 31 mars. Den allsvenska premiären mellan Hammarby och Eskilstuna spelas lördagen den 26 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.