Daniel Bäckström tar över U21-landslaget. Foto: Bildbyrån

Sirius tränare lämnar – tar över U21-landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Sirius tappar sin huvudtränare Daniel Bäckström.

34-åringen tar över uppdraget som huvudtränare för det svenska U21-landslaget.

– Det är en stor ära att få förtroendet att leda Sveriges U21-landslag, jag känner mig både glad och stolt, säger Daniel Bäckström, ny U21-förbundskapten.

Daniel Bäckström har tränat Sirius sedan 2021. Sedan dess har det blivit två raka elfteplatser i allsvenskan.

Men det blir ingen fortsättning nästa säsong. Den senaste tiden har det ryktats om att 34-åringen varit aktuell för uppdraget som tränare för U21-landslaget.

Något som nu blir verklighet.

– Först och främst vill jag tacka klubbdirektör Christer Abrahamsson och sportchef Ola Andersson som valde att satsa på mig för två år sedan. Jag betalade tillbaka genom att jobba allt mitt bästa varenda dag som huvudtränare för klubben. Det har varit två lärorika och utvecklande år och det har varit en häftig grej att följa utvecklingen kring klubben; det gäller både organisationen, spelar- och ledarstaben och inte minst det som har hänt på supportersidan sedan publiken fick återvända sommaren 2021. Där börjar Sirius verkligen mäta sig med de största i Sverige, säger Daniel Bäckström till klubbens hemsida.

Klubben meddelar också att assisterande tränare Theodor Olsson och Petter Hansson kommer att leda laget tillsvidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.