Foto: AIK Fotboll

Klart: Andreas Brännström tar över AIK

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Brännström är klar som ny huvudtränare för AIK.

– AIK är den klubb i Sverige som påverkar flest människor, säger 46-åringen till klubbens sajt.

Den 19 oktober bekräftade Andreas Brännström att han lämnar Mjällby efter säsongen, och den senaste tiden har det spekulerats om att nästa tränaruppdrag blir i AIK – vilket nu är officiellt.

– Andreas är en tränare som många i vår organisation har god kännedom om sedan tidigare. Han besitter en stor kunskap, samt har en stor erfarenhet av att leda och utveckla spelare individuellt och som lag. Hans starka och uppskattade ledarskap tror vi kan vara vägledande för AIK framgent, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

Brännström ser fram emot den nya utmaningen.

– Jag är stolt över det förtroende som tilldelats mig. AIK är den klubb i Sverige som påverkar flest människor och när ledningen visade upp en tydlig plan för framtiden blev det självklart för mig. Nu ska vi jobba väldigt hårt för att AIK ska vara framgångsrika under lång tid, säger Brännström.

Kontraktet sträcker sig till och med 2025.

Samtidigt kommer nuvarande tränaren Henok Goitom att fortsätta som assisterande tränare.

KLIPP: AIK-publiken hyllade legendaren Per Karlsson inför matchen (6 november)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Discovery+

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.