• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Larsson tackas av. Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson avslöjar planen i sista matchen: ”Då hade jag bett domaren...”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Larsson, 37, har gjort sitt sista framträdande i karriären.

Då drog den förre landslagsmannen, på symboliskt vis, på sig ett av många gula kort under sin tid som aktiv.

– Hade jag inte fått det så hade jag nog bett domaren om att ge mig ett i slutet, säger Larsson till SVT Sport och ler.

AIK rundade av den allsvenska säsongen med att ta emot Elfsborg på hemmaplan. Efter slutsignal tackades Per Karlsson, Mikael Lustig och Sebastian Larsson av då de lägger skorna på hyllan.

Den sistnämnde, med 133 landskamper på kontot, berättar om tankarna efter att ha spelat sin sista match.

– När det börjar bli sista gången du gör allt, så är det nog då det börjar landa lite i tankarna egentligen. Sista träningen, sista gången går igenom sina matchrutiner, sista gången man åker till matchsamlingen här, det är klart att känslorna kommer. Det blir lite av en tomhetskänsla, säger Larsson till SVT Sport.

– Jag är en rutinmässig människa, varje match ser ungefär likadan ut hela tiden. Jag brukar gå upp samma tid, men idag gick jag upp lite tidigare då jag inte kunde somna om.

Avslöjar tankarna i spelartunneln

Hur gick tankarna i spelartunneln?

– Det var lite känslosamt innan, mer än vad jag trodde. Då fick man trycka bort det.

Du tackades av och höll ett tal till supportrarna. Hur var det?

– Det är sådant man bär med sig resten av livet. Ord är inte tillräckligt för att beskriva det man känner för supportrarna, efter fyra och ett halvt år här. Jag ville egentligen bara säga tack för allt. Sen får man träffa folk fram över när man står och hejar på laget.

– AIK betyder otroligt mycket för mig och för min familj, jag tror inte att det undgått någon. Jag kommer att fortsätta vara en supporter och stötta laget.

Skulle önskat en varning

Larsson anslöt till AIK 2018 och har under sin tid i allsvenskan dragit på sig en hel del varningar. Ett gult kort blev det även i sista matchen.

– Det summerar väl saker och ting ganska bra. Hade jag inte fått det så hade jag nog bett domaren om att ge mig ett i slutet. Det var väl ganska passande, säger Larsson och ler.

Något minne du tar med dig från karriären?

– Det finns många minnen. Men SM-guldet 2018, det toppas såklart inte. Alla derbysegrar, det har blivit ganska många av den varan. Det är stunder som betyder lite extra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.