Föll trots lurig chipp i heta Uppsala-derbyt

Gamla Upsala (Gusk) tog emot Uppsala i fotbollens elitettan i ett rafflande derby.

Matchen slutade i ett rejält målkalas och rysarminuter.

Gästerna lyckades dock till slut vinna med 5-4 – trots ett läckert chippmål av Gusk.

Rivalmötet mellan Gamla Upsala och Uppsala utvecklades till ett rejält drama. Spelarna sprang tills de fick kramp – men i slutändan var det gästerna Uppsala, tabellettan i elitettan, som skulle lämna som vinnare. Publiken fick se nio mål i en match som slutade 5-4 till bortalaget.

Gusk inledde starkast och gjorde dessutom ett läckert mål signerat Mathilda Henriksson i den första halvleken. Hon fick en passning i utkanten av straffområdet och chippade vackert in 1-0.

Men sedan var Uppsala starkast. Man drog ifrån i andra halvlek och Nicole Robertson var den som gjorde sista målet för bortalaget. Då var ställningen 5-2. Gamla Upsala skapade spänning av det hela och gjorde två mål i slutet – men det räckte inte.

Uppsala befäster därmed sin position som serieledare.