Foto: Bildbyrån/TT

Förbundskaptenen tar Ronaldo i försvar

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo var rasande efter matchen mot Serbien och kastade lagkaptensbindeln.

Men utbrottet försvaras av förbundskaptenen Fernando Santos.

– Det var ett ögonblick av stor frustration, säger han.

Cristiano Ronaldo var rejält förbannad efter 2–2-matchen i VM-kvalet mot Serbien i lördags. Portugisen sköt på tilläggstid ett skott som räddades av en serb, men reprisbilderna visade att hela bollen såg ut att vara över mållinjen. VAR används dock inte i VM-kvalet, och målet dömdes bort vilket resulterade i stora protester från Ronaldo.

Den portugisiske stjärnan varnades för sitt utbrott och när slutsignalen gick kastade han kaptensbindeln och marscherade ut mot omklädningsrummet.

Men utbrottet till trots – Ronaldo är alltjämt Portugals lagkapten.

– Han kommer att ha bindeln. För evigt, säger förbundskaptenen Fernando Santos.

Santos fick frågan på en presskonferens inför tisdagens VM-kvalmatch mot Luxemburg.

– Det var ett ögonblick av stor frustration, och vi pratar om en spelare som är oslagbar när det kommer till viljan att vinna, säger Santos.

– Ingen kan säga att hans reaktion var vacker, men det är ingen idé att diskutera om Ronaldo ska fortsätt vara kapten eller inte. Det är något jag verkligen vill klargöra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.