Ronaldo var rejält förbannad efter slutsignal. Foto: C More/TT

Portugal snuvades på mål – Ronaldo vansinnig

Uppdaterad
Publicerad

Portugal hade ingen bra kväll mot Serbien i VM-kvalet.

Först tappade man sin 2-0-ledning och i slutsekunderna snuvades man på segermålet då domartrion inte ansåg att bollen var över linjen.

Portugal hade skaffat sig en bekväm 2-0-ledning mot Serbien efter två mål av Diogo Jota i den första halvleken. Där och då såg Portugal ut att enkelt kunna ta hem segern.

Men 60 minuter in i matchen hade Serbien kvitterat.

Portugal jagade segern in i det sista och med bara sekunder kvar av matchens övertid och 2-2 på resultattavlan gjorde Cristiano Ronaldo ett segermål för Portugal. Trodde han. Men domaren blåste aldrig för mål då han ansåg att bollen aldrig var inne. Men av tv-bilderna att döma var bollen var över linjen.

Ronaldo blev rasande och gestikulerade stort mot domaren vilket resulterade i ett gult kort för portugisen. Han lämnade planen direkt efter slutsignalen som kom kort inpå. På vägen ut till omklädningsrummet kastade han sin kaptensbindel i marken.

I VM-kvalet används inte videogranskning och situationen kunde därför inte granskas.

I onsdags vann Portugal mot Azerbajdzjan med 1-0.

ARKIV: Claesson avgjorde för Sverige – assisterad av Zlatan (25 mars 2021)

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Serbien logo

Serbien

2 - 2

Portugal logo

Portugal

Stadion Rajko Mitic, Belgrad
Publik: 0
Domare: Danny Makkelie

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.