Johannes Hopf under en av landslagssamlingarna i karriären Foto: TT Nyhetsbyrån

Före detta Hammarby-målvakten Johannes Hopf lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hopf vaktade kassen i Hammarby under flera år men lämnade för spel i Turkiet 2015. Efter stora skadeproblem väljer nu 32-åringen att avsluta karriären.

– Det har väl varit rätt tufft att fatta det här beslutet, men samtidigt en lång process som växt fram, säger Hopf till Expressen.

Johannes Hopf spelade i Hammarby i sju år och var med om att både åka ur och ta sig tillbaka till allsvenskan med Bajen. Det blev totalt 170 matcher och 53 hållna nollor för Hammarby innan Hopf flyttade till Turkiet för spel i Ankara-laget Genclerbirligi. Där inledde Hopf starkt och var innan ett naturligt förstaval mellan stolparna men efter flytten till stadsrivalen Ankaragücu så drabbades målvakten av tuffa skadeproblem som höll Hopf borta från spel. Nu väljer 32-åringen att lägga ned karriären.

– Det har väl varit rätt tufft att fatta det här beslutet, men samtidigt en lång process som växt fram. Jag spelade senast i Turkiet för ett och ett halvt år sedan då vi mötte Bursaspor borta med Ankaragücü. Då small det till rejält och jag kunde inte fortsätta, säger Johannes Hopf till Expressen.

– Sedan gjorde jag väl ett försök våren 2019 då det kändes bra, men sedan gjorde det för ont och nu är det inte lönt längre, säger han.

Johannes Hopf har även tre landskamper för blågult på CV:t dock utan någon speltid.

– Kul att få vara med men samtidigt surt att jag inte kom med fler gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.