Liverpool-stjärnan Sadio Mané och svenske ikonen Tomas Brolin. Foto: Bildbyrån

Förklaringen till Manés Brolin-hälsning

Uppdaterad
Publicerad

Sadio Mané blev utsedd till Afrikas bäste fotbollsspelare – och tackade Tomas Brolin. Nu finns en förklaring till det mystiska tacktalet.

Liverpools Sadio Mané blev igår utsedd till Afrikas bästa fotbollsspelare vid CAF Awards 2019. I tacktalet nämnde den senegalesiske anfallaren bland annat den förre landslagsanfallaren Tomas Brolin, i alla fall något i stil med följande:

– Min bästa vän ”Tomas Brolin” är också här. Jag kallar honom det.

Nu finns en förklaring till stjärnans tack (?) till Tomas Brolin.

Det är Aftonbladet som har pratat med L’Equipes afrikanska fotbollsexpert Hervé Penot, som i sin tur ringt Sadio Manés nära vän och talesperson, Bakary Cissé. Även känd som ”Tomas Brolin”.

”Har alltid kallat honom det”

– Det är kul. Han är Sadio Manés bästa vän och de har känt varandra sedan barnsben och Bakarys idol som liten var Tomas Brolin så Sadio har alltid kallat honom det, säger Hervé Penot, till Aftonbladet.

– Så ja, Sadio Mané har alltid Tomas Brolin i sitt liv, säger Penot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.