Förlust avslutade tung Östersundsvecka

Örebro går fortsatt obesegrade efter bortasegern mot Östersund. Hemmalaget nollades efter en turbulent vecka och Isaac Boye kunde sätta det definitiva avgörandet 2–0 i den 90:e minuten.

Östersund har varit i blåsvädret den senaste veckan när klubbens ordförande Daniel Kindberg anhölls i tisdags för misstänkt grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Kindberg släpptes under torsdagen och uttalade sig i en presskonferens att han skulle närvara vid lördagens match.

Men det såg inte bättre ut för jämtlänningarna på fotbollsplanen som förlorade hemma mot Örebro med 0–2 – ett tungt avslut på en turbulent vecka.

Trots en pigg och stark inledning av Östersund som skapade två farliga målchanser direkt vid starten var det Örebro som skulle komma att dominera. I den 40:e minuten spelade Nahir Besara fram den framstormade högeryttern Daniel Björnkvist, som chippade bollen mot ÖFK-målet. Mittbacken Sotirios Papagiannopoulos försökte desperat kasta sig och rensa undan bollen, som han i stället skickade in i eget mål via ribban.

2–0 i 90:e minuten

I den 90:e minuten klev Björnkvist fram igen när han spelade fram till inhoppande Isaac Boyes 2–0-mål som definitivt avgjorde matchen.

– De har mycket boll och vi får försvara mycket i andra halvlek. Men vi skapar ändå chanser och gör två mål och vinner med 2–0, så vi är nöjda, säger Örebros Filip Rogic till C More.