Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Antoine var en minst sagt engagerad fotbollstränare. Foto: Bildbyrån

Förre fotbollstränaren Peter Antoine död

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare fotbollstränaren Peter Antoine är död.

Det bekräftar hans familj för Aftonbladet.

Han blev 79 år.

– Väldigt sorgligt, säger Mjällbys klubbchef Jacob Lennartsson.

Peter Antoine föddes i tyska Essen, och är framför allt känd som tränare i Sverige – dit han flyttade tidigt i sitt vuxna liv och blev kvar fram till sin död.

Främst är han känd för sin tid Mjällby, som han tränade i två olika sejourer och vid två tillfällen tog upp från division 2 till division 1, och Assyriska som han var nära att ta upp till allsvenskan för första gången.

”Väldigt sorgligt”

När han sedan blev expertkommentator i TV4:s Tipslördag blev han mer eller mindre folkkär som ”Tysken”.

Han avled natten till torsdag i sviterna av en lunginflammation, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det är väldigt tråkigt att höra och tankarna går till Peters familj och närstående som har det tuffast just nu, säger Jacob Lennartsson, ordförande i Mjällby AIF, till SVT.

 – Han var väldigt omtyckt och satte stark prägel i sitt ledarskap. Mjällbys aura att kämpa hårt för varandra blev ännu tydligare under Peter, och vi är ett av Sveriges bästa lag för tillfället. Det har Peter en stor del i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.