Landslagsläkare och klubbdirektör slår ifrån spekulationerna. Foto: Bildbyrån

Christian Eriksens hälsning till spelarna

Uppdaterad
Publicerad

29-årige Christian Eriksen föll ihop på planen och fick hjärt- och lungräddning på Parken igår under EM-matchen mot Finland.

Nu meddelar Danska fotbollförbundet att Eriksens läge är fortsatt stabilt och att mittfältaren skickat en hälsning till sina lagkamrater.

Christian Eriksen segnade ner på planen och snabbt därefter påbörjades livräddande åtgärder.

Det danska fotbollförbundet meddelar att spelarens läge är stabilt. Han är dock fortfarande inlagd på Rigshospitalet för övervakning.

Därifrån ska spelaren, enligt förbundet, ha skickat en hälsning till sina lagkamrater. Det danska landslaget har fått professionell krishjälp efter händelsen som chockade många.

Även de finska spelarna var djupt berörda över det som utspelade sig på Parken. Lagkaptenen Tim Sparv skriver på Twitter: ”Vilken berg- och dalbana gårdagen var. Våra tankar är med Christian Eriksen och hans nära och kära under den här svåra tiden. Fotboll är obetydligt när något sådant här händer.”

Läget förändrades ganska snabbt

Den danska landslagsläkaren Morten Boesen berättar för Ekstrabladet att Eriksen låg på sidan och andades när han kom fram till honom.

– Men ganska snabbt förändrades läget och sedan påbörjade vi livräddande hjärtbehandling. Det var fantastisk snabb hjälp från arenaläkaren och resten av räddningspersonalen, säger Boesen till tidningen.

De ska ha ”fått tillbaka” Eriksen innan han lämnade Parken i ambulans, och då ska 29-åringen också ha pratat.

KLIPP: Här hyllas Eriksen av fansen

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.