Foto: TT

Eriksens förre hjärtläkare: ”Är det något vi missat?”

Uppdaterad
Publicerad

Inga tidigare tester har visat på eventuella hjärtfel.

Det menar Christian Eriksens tidigare läkare.

– Jag har tittat på alla testresultat och allt såg perfekt ut, säger läkaren Sanjay Sharma till The Mail.

Ännu är det oklart vad som föranlett att Christian Eriksen föll ihop på Parken i går.

Men enligt hans förre läkare, som han hade under tiden i Tottenham, har man aldrig tidigare hittat något fel.

– Jag tänkte, ”herregud, är det något vi missat?”. Men jag har tittat på alla testresultat och allt såg perfekt ut, säger läkaren Sanjay Sharma vid St. George's Hospital of London till The Mail.

Den danske Inter-stjärnan testades varje år, från 2013 och framåt. Värdena genom denna tid har varit normala.

– Självklart var hans tester fram till 2019 helt normala, utan några uppenbara tecken på underliggande hjärtsjukdom. Jag kan gå i god för det, eftersom det var jag som utförde undersökningarna, säger Sharma.

Slår tillbaka mot spekulationerna

Sedan gårdagen har spekulationer om att covid 19-vaccination legat till grund för händelsen florerat. Inters vice direktör, Guiseppe Marotta, ryter dock ifrån och menar att spelaren inte har tagit någon vaccinationsspruta.

Han berättar också att Eriksen skickat ett meddelande där han skrivit ”jag mår fint”, i gruppens gemensamma WhatsApp-chatt.

– Spelarna är alla väldigt nära och vi kommunicerade omedelbart med varandra efter att vi såg bilderna. Vi ville inte inkräkta och försökte respektera hans tillfrisknande så fort vi fått det lugnande beskedet, säger Marotta enligt Football Italia.

KLIPP: Danska förbundskaptenen: ”Helt färdiga känslomässigt” (12 juni 2021)

KLIPP: Christian Eriksen vid medvetande efter otäcka scenerna (12 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.