Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Forsberg: ”Klart att vi kan spela tillsammans” Foto: SVT

Forsberg: ”Klart att vi kan spela tillsammans”

Uppdaterad
Publicerad

Vänstermittfältaren Jesper Karlsson utmanar Emil Forsberg om startplatsen för Sverige.

Kan kanske båda starta mot Belgien?

– Janne är bossen, säger Emil Forsberg.

Jesper Karlsson gjorde två mål och en assist vid 3-1-segern i träningslandskampen mot Moldavien i torsdags. Förbundskapten Janne Andersson sade att Karlsson ”var jättenära” att utmana Emil Forsberg som har varit given för Sverige på vänstermittfältet i flera år.

Nu är det klart att Sverige inte kan nå EM i Tyskland men det finns ett alternativ att landslagskollegorna startar i en mer offensiv startelva då det nu egentligen inte finns något att spela om.

– Jag har spelat både forward och höger i Leipzig under många år, för mig är det ingenting nytt. Det är kul att det spekuleras, vem ska spela, vem ska inte spela. Jag lägger ingen fokus på det, utan det är Janne som är bossen och han tar beslutet. Det enda vi kan göra är att leverera, säger Emil Forsberg.

Sverige möter Belgien i EM-kvalet på måndag, avspark klockan 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.