Leipzigs Emil Forsberg jagar Liverpools Thiago Alcantara på Puskás Aréna. Foto: Bildbyrån

Forsberg var utbytt när Liverpool avgjorde

Emil Forsbergs Leipzig blev utslaget av Liverpool i Champions Leagues åttondelsfinal. Liverpool vann i kväll med 2-0 och totalt med 4-0 i båda matcherna som spelades i Budapest på grund av coronarestriktioner.

– Det var en viktig seger för oss. Vi kom hit efter att ha förlorat ett par matcher i ligan. Laget är inte i bästa form men vi vill kämpa i Champions League även göra det i Premier League och se vad vi kan få ut av det, säger Mohamed Salah till BT Sport och anger skador som den stora skillnaden till förra årets supersuccé.

Liverpool borde avgjort matchen redan i första halvlek när mängder med chanser brändes. Det skulle vänta till en bra bit in i andra halvlek innan Liverpool avgjorde men innan dess kunde Leipzig hittat en väg framåt.

Nick i ribban innan Liverpool avgjorde

I mitten av andra halvlek vann Leipzig boll och den spelades in till Alexander Sörloth som vinklade ner huvudet och nickade bollen i ribban bakom Allison. Ett Leipzigmål där hade kunnat ge matchen nerv. Istället rann dubbelmötet Leipzig ur händerna.

Strax därefter bröt Liverpool nollan när Mohamed Salah avslutade kliniskt och gjorde 1-0 efter en omställning när Leipzig hade flyttat upp laget. Ett par minuter senare gjorde Sadio Mané 2-0 när han direktstötte in bollen efter en öppnande passning från Divock Origi. Det var helt perfekt i linje för att precis klara offsiden.

Emil Forsberg spelade en timme för Leipzig innan han blev utbytt.