Cristiano Ronaldo, Juventus, får hjälp av Inters Antonio Candreva. Foto: Bildbyrån.

Förslagen: Så kan Serie A avgöras

Uppdaterad
Publicerad

Ovissheten är stor kring Serie A.

Italienska fotbollsförbundet, FIGC, vill försöka förlänga ligan till 31 maj.

Är inte det möjligt kan Juventus istället blir segrare i kavaj.

Den italienska premiärministern Guiseppe Conte meddelade igår att alla idrottsevenemang i landet ställs in till 3 april. Det har placerat Serie A-fotbollen i limbo. Kommer säsongen att spelas klart?

I dag träffades det italienska fotbollsförbundet, FIGC, och den italienska olympiska kommittén samt regeringen för att diskutera frågan.

Det kommer inte finnas någon möjlighet att kunna spela klart alla matcher som återstår fram till 24 maj, som i dagsläget är sista dagen som ligan får pågå. I ett uttalande från FIGC:s ordförande Gabriele Gravina bekräftar förbundet att de kommer försöka skjuta fram ligaavslutningen en vecka till den 31 maj och trycka in så många matcher som bara är möjligt.

Tre förslag

Om situationen inte skulle möjliggöra att ligan kan spelas klart finns ytterligare några förslag.

Ett förslag är att Serie A avslutas som tabellen är just nu och delar ut Scudetton till serieledaren. Efter 26 omgångar leder Juventus på 63 poäng, med Lazio en pinne efter. En annan utväg skulle vara att inte dela ut ligatiteln den här säsongen.

En tredje och sista tanke är att organisera ett slutspel för att utse ligamästare och en annan för att singla fram tre lag som åker ur.

Playoff för seriesegrare och nedflyttning var två andra förslag som kom upp på bordet under tisdagen.

KLIPP: Så farligt är Coronaviruset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.