Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linköping fick fira många mål mot BP. Foto: Bildbyrån

Målfest av Linköping i återstarten

Uppdaterad
Publicerad

I dag gjorde damallsvenskan återstart efter VM och det bärgade bronset för landslaget för en vecka sedan. Linköping slog Brommapojkarna på Grimsta med 5-2 och knaprade in på serieledande Häcken och är tre poäng efter med en match mer spelad.

Det var Anders Jacobssons första match som tränare efter att Andreé Jeglertz blivit dansk förbundskapten.

– Det är så kul att det blev så många mål från vårt håll men inte så kul med deras mål. Det är lite nya relationer på planen och en ny tränare men det känns som vi hittar varandra bra, säger Alva Selerud som kommit tillbaka som lån från Roma till Viaplay.

Matchen var flyttad från omgång 19 till i dag eftersom Linköping ska spela Champions League-kval mot Arsenal 6 september. Den 9 september kommer sedan Linköping att spela mot antingen Paris FC eller FC Kryvbas, beroende på resultatet i första matchen. Båda matcherna spelas i Linköping och över 5 000 biljetter har sålts.

BP gjorde matchens snyggaste mål

Innan dess möter Linköping Häcken i ett toppmöte i damallsvenskan hemma den 1 september.

– Det är två tuffa och viktiga matcher. Vi sätter fokus på Häcken först och där ska vi bara ta tre poäng och sedan ta Arsenal också, säger Selerud.

BP spottade upp sig i andra halvlek men var för ojämnt. Dock fick man med sig matchens snyggaste mål när Klara Andrup bombade in 1-2-reduceringen från distans.

Manifestation för utsatt spansk världsmästare

– Jag kände bara att nu ska den in och siktade på det bortre krysset. En av mina skönaste träffar och det var gött att se den gå i mål, säger Andrup.

Lagen visade stöd för spanska landslagsstjärnan Jennifer Hermoso efter skandalkyssen i samband med guldfirandet i Sydney. Spelarna hade tejpade handleder med texten ”Med dig, Jenni”.

Stina Lennartssson som fick med sig ett VM-brons från Australien/Nya Zeeland stod över matchen för Linköping men är åter i träning från och med måndag.

OBOS Damallsvenskan

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

2 - 5

Linköpings FC logo

Linköpings FC

Grimsta IP, Stockholm
Publik: 137
Domare: Eva Svärdsudd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.