Newcastle blir första Premier League-klubben att permittera. Foto: Bildbyrån

Första Premier League-klubben att permittera

Uppdaterad
Publicerad

Newcastle United är den första klubben i Premier League som sätter sin personal i permission på grund av coronapandemin, skriver BBC. Permissionen ska dock inte gälla klubbens spelare.

Under måndagen ska personal hos Newcastle United fått information via e-mejl att beslutet om permission var fattat för att säkerställa klubbens framtid.

Personalen kommer att få full lön till slutet av april, när ett nytt beslut kommer att tas.

Corona och idrott

Klubbens ägare fick så sent som i förra veckan kritik för att ha tagit betalt av fans för säsongsbiljetter för 2020-21, trots att Premier League är uppskjutet på grund av coronaviruset.

Ägaren bad också om ursäkt efter att ha uppmanat myndigheterna att de skulle få fortsätta ha sina sportaffärer öppna, trots nedstängningen i Storbritannien.

Ligaspelet i England flyttades först fram till den 3 april, men bara sex dagar senare meddelade ligaföreningen EFL att Premier League och de övriga ligorna återupptas tidigast den 30 april.

SE MER: Brightons tränare Graham Potter: ”Man kan bli galen i min ställning” (28 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet