Atlanta United. Foto: TT Nyhetsbyrån

Atlanta MLS-mästare i USA

I den 54:e minuten petade Franco Escobar in 2-0 som blev avgörande för Atlanta i MLS-finalen mot Portland.

Därmed är Atlanta, med bara två år i ligan, mästare för första gången.

– Lyckligtvis hamnade bollen hos mig. Det var bara att tro på det, säger Franco Escobar till MLS.com.

Atlanta United FC, som bara spelat i ligan i två säsonger, vann MLS-finalen över Portland med 2–0 på lördagskvällen lokal tid.

Atlantas Josef Martínez, som tidigare i veckan utsågs till ligans bästa spelare, gjorde lagets första mål i 39:e minuten – hans 35:e för säsongen.

Venezuelanen hade också ett finger, eller snarare ett huvud, med i spelet till det andra målet i andra halvlek. En frispark från Miguel Almirón gick via en nickande Martínez vidare till Franco Escobar som petade in bollen i mål.