Chanser fanns, men det blev mållöst på Strandvallen mellan Mjällby och Varberg. Foto: TT

Mållös premiär för Mjällby och Varberg

Mjällby hade spelet och chanserna i den första halvleken.

Varberg hade den andra.

Men några mål blev det inte i den allsvenska premiären på Strandvallen.

Kampfyllt, ganska chansfattigt och mycket ställningskrig.

Det präglade premiären på Strandvallen mellan Mjällby och Varberg.

Om någon var nära mål så var det Mjällbys Jacob Bergström

Inom loppet av några minuter i den första halvleken skapade han två kvalificerade chanser, men förvaltade dem inte.

Först räddade Varbergsmålvakten August Strömberg, och vid den andra chansen sköt Bergström utanför via Varbergsben när han skulle göra 1-0 bakom en bortdribblad Strömberg.

– Segt. Man hade gärna velat sätta dit den. Men så är det ibland. Det går upp och ned, säger Jacob Bergström till Dplay.

Mjällby var det bättre laget i den första halvleken.

Varberg kom dock tillbaka i den andra halvleken och hotade också hemmalaget framåt.

Robin Simovic ett bra läge att spräcka nollan, men fick inte bollen förbi hemmamålvakten Carljohan Eriksson.

Mjällby hade sin vassaste chans när Jesper Gustavsson nickade bollen över mål, efter ett inlägg från vänsterkanten.

Och det blev aldrig några mål. Lagen fick nöja sig med varsin poäng.

– Det var första matchen och det kan bara bli bättre. Vi går alltid för att vinna, men en poäng borta mot Mjällby är inte fy skam heller. Det hade kunnat studsa åt både det ena eller andra hållet, säger Varbergs Jon Birkfeldt till Dplay.