Halmstad skrällde mot Häcken efter sent segermål

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre år i superettan spelade Halmstads BK premiär i allsvenskan. Det blev succé direkt mot det tippade topplaget Häcken och HBK vann med 1-0 på Örjans vall efter ett sent segermål av Mikael Boman.

I den 84:e minuten spelades bollen upp på högerkanten och Thomas Boakye spelade in den högt i straffområdet. Mikael Boman höll sig avvaktande lite längre bak och kunde placera in bollen i det bortre hörnet på volley.

– Jag smyger lite på bakre och bollen kom perfekt till mig. Jag har varit med så pass länge men det är skönt att göra mål, säger Boman som byttes in med kvarten kvar till Discovery +.

Halmstad bröt tung Häckensvit

Inför matchen hade Häcken vunnit sju raka allsvenska bortamatcher i allsvenskan mot Halmstad, vilket var ett tangerat rekord, en svit som nu bröts.

– Det är jäkligt gött och vi gör en bra match under 90 minuter, summerar Boman matchen efter att ha knogfirat med lagkamrater och ledare.

Det såg ut att sluta 0-0 sett till det magra utbudet med målchanser på den tunga men fina gräsmattan.

– I dag är Halmstad bättre än oss. Vi var dåliga även om det kunde ha slutat oavgjort. Vi hade knappt någon målchans, inte dom heller men så gör de ett fint mål. Våra spelare skämdes i omklädningsrummet, säger Häckens tränare Andreas Alm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.