​Phil Ofosu-Ayeh spelade en halvek i HBK:s träningsmatch mot Falkenberg. Foto: TT

Halmstads BK förstärker backlinjen

Uppdaterad
Publicerad

Halmstads BK förstärker backlinjen inför den allsvenska återkomsten. Phil Ofosu-Ayeh som har tränat med klubben i ett par veckor har nu skrivit på ett kontrakt över säsongen som kommer.

– Han har under sina veckor hos oss visat prov på en hög kapacitet och är en spelare som har en stor erfarenhet på hög nivå. Han har en extrem exceptionellfysik och en otrolig professionalism, säger managern Magnus Haglund till HBK:s hemsida.

Ofuso-Ayeh spelade tillsammans med HBK-spelaren Joseph Baffo Eintracht Braunschweig. Det var också Baffo som bjöd in honom till att träna med Halmstad.

Där har han under träningarna och en halvlek i träningsmatchen mot Falkenberg uppenbarligen imponerat tillräckligt.

Högerbacken har tidigare tillhört Premier League klubben Wolverhampton utan att göra en enda A-lagsmatch. Han har dragits med en envis hälskada och spelade senast i Würzburger Kickers 2019, i den tyska tredjedivisionen. 

29-åringen har tyskt och ghananskt pass och har gjort en landskamp för Ghana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.