Giorgi Kharaishvili lämnar IFK Göteborg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Stjärnan lämnar IFK Göteborg – klar för ungersk toppklubb

Uppdaterad
Publicerad

Giorgi Kharaishvili tid i IFK Göteborg är över.

Den 24-årige mittfältaren är klar för den ungerska toppklubben Ferencvaros.

Han kom till IFK Göteborg från georgiska moderklubben FC Saburtalo 2018. Men nu går Giorgi Kharaishvili vidare i sin karriär då det står klart att han flyttar till den ungerska toppklubben Ferencvaros TC, som i höstas spelade i Champions League.

– Giorgi har haft en väldigt fin utvecklingskurva sedan han kom till oss för tre år sedan. Han har vuxit både som person och som spelare under sin tid i IFK Göteborg och det ska alla som arbetar och har arbetat i föreningen under hans tid ha en stor eloge för. Det är imponerande att göra den resa som han har gjort och vi hoppas den ska fortsätta i hans fortsatta karriär, säger sportchefen Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

Totalt blev det 76 tävlingsmatcher i Blåvitt-tröjan för Kharaishvili. Han drogs förra säsongen med stora skadebekymmer och spelade abra hälften av matcherna i allsvenskan, på vilka han noterades för två mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.