Gustav Ludwigson gjorde 2-0 för Hammarby mot Mjällby. Foto: TT

Ludwigsons satsning sänkte Mjällby

Förlust med uddamålet mot Malmö i premiären.

Men i första hemmamatchen inkasserade Hammarby säsongens första trepoängare efter 2-0 mot Mjällby.

Tyngre för Mjällby som inte gjort mål på 180 minuter i säsongsupptakten.

Det tog 45 minuter för Hammarby att göra säsongens första mål på Tele2 Arena.

Och det var ett snyggt sådant.

Darijan Bojanic hittade Akinkunmi Amoo, som med en läcker touch satte 1-0.

Hammarby kom också ut ännu bättre i den andra halvleken – och skapade också en hel del.

Andra målet av Ludwigson

Men det dröjde fram till den 74:e minuten innan Gustav Ludwigson kunde stöta in 2-0.

Hans andra mål för säsongen.

Astrit Selmani slog inlägget. Ludwigson satsade stenhårt på att komma till bollen först och fick ena foten på bollen som letade sig in i mål.

– Jag såg att han kollade upp, och såg en yta där. Det behöver inte vara svårare än så ibland, säger Gustav Ludwigson till Dplay.

För Mjällby var det andra matchen i rad som laget gick mållöst från en match, efter 0-0 i premiären mot Varberg.

Men chanser fanns det defintivit. Speciellt i den andra halvleken när spelet öppnade upp sig lite.

Men i Hammarbys mål storspelade danske målvakten David Outsted som stod för ett antal kvalificerade räddningar.

– Jag tycker att vi skapar tillräckligt med chanser för att göra både ett och två mål. Men vi är inte tillräckligt effektiva. Vi tar oss till chanserna, men det sista är inte med oss i dag, säger Mjällbytränaren Christian Järdler till Dplay.