SVT sänder direkt när den svenska EM-truppen tas ut. Foto: SVT Grafik

Svenska EM-truppen presenteras direkt i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges trupp till sommarens EM i fotboll kommer att presenteras direkt i SVT.

Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson gästar Fotbollsstudion special i SVT2 och Play tisdagen den 7 juni 18.30.

EM avgörs i Storbritannien den 6-31 juli i sommar. Och truppen kommer förbundskaptenen Peter Gerhardsson att presentera exklusivt i SVT, och ge sina första kommentarer till SVT:s programledare Jane Björck och expert Daniel Nannskog.

”Riktigt spännande”

Sverige är en av favoriterna till guldet och under den halvtimmes långa sändningen bjuder även SVT på spelarreportage och analyser.

SVT Sport

– Det känns väldigt kul och exklusivt att SVT sänder när Sveriges EM-trupp presenteras i Fotbollstudions regi. Vi ser det som ett härligt avstamp för vår stora och breda bevakning av damernas EM i sommar, där Sverige har väldigt goda chanser att ta hem guldet. Därför är både vi och publiken extra nyfikna på att få ta del av den trupp som ska resa till England och hur förbundskapten Peter Gerhardsson resonerat. Riktigt spännande, säger SVT Sports projektledare Bobby Baksi.

Fotbollsstudion special den 7 juni, SVT2 och Play, 18.30-19.00, Sveriges EM-trupp presenteras. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet