Kulusevski startar i anfallet i EM-genrepet

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski startar i genrepet mot Armenien och bildar anfallsduo med Alexander Isak.

Men om det blir samma duo som startar i EM-premiären mot Spanien är mer oklart.

– Det ska bli väldigt kul att se Dejan och Alex tillsammans, men hur startelvan i EM-premiären har jag inte bestämt, säger förbundskapten Janne Andersson vid fredagens presskonferens.

Ingen Markus Berg och ingen Robin Quaison.

Istället bildar Dejan Kulusevski och Alexander Isak Sveriges anfallsduo i lördagens EM-genrep mot Armenien.

Fotbolls-EM

– Jag söker en del svar som jag vill ha på planen. Vi har några positioner där vi har väldigt bra konkurrens. Det ska bli väldigt spännande och kul att se Dejan och Alex tillsammans imorgon, säger Janne Andersson.

Kulusevski tar därmed steget från sin tidigare kantposition till anfallet – och ser ut att stanna där.

– Just nu känns det som att han är anfallare i första hand. Men osvuret är alltid bäst. Sätter man honom i lägen med mycket boll, då händer det grejer. Just nu är han forward, men jag är inte låst i något av det hela, säger Janne Andersson.

Fick göra om coronatest

Dejan Kulusevski som också var försenad till fredagens träning på grund av av att han fick göra om sitt coronatest. Han hölls isolerad från övriga gruppen, men när omprovet kom var det negativt.

– Anledningen till att han fick göra om provet var att vi hittade något som man inte kunde utesluta. Det fanns små mängder virus, och därför uteslöt vi att det var det. Vi var bara försiktiga. Dejan mår prima. Sannolikt har han haft corona, och har antikroppar, säger svenske landslagsläkaren Anders Valentin på dagens presskonferens.

Någon större dramatik blev det aldrig för landslagsledningen.

– Jag tycker vi var ganska lugna. Klart när man hör det, så kommer det någon form av oro. Men man blev snabbt ganska oorolig, och likadant för Dejan själv, säger Janne Andersson.

Startelvan mot Armenien:

Målvakt: Robin Olsen

Backlinje: Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Marcus Danielson, Pierre Bengtsson.

Mittfält: Sebastian Larsson (byter i paus med Victor Claesson), Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg.

Anfall: Alexander Isak, Dejan Kulusevski

Sverige inleder EM mot Spanien den 14 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet