Caroline Seger. Foto: Bildbyrån

Fotbolls-EM för damer 2021 flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt med att beskedet om att fotbolls-EM för herrar flyttas ett år framåt i tiden står det klart att damernas EM-slutspel nästa sommar får maka på sig.

– Inga beslut är tagna kring datum för EM-slutspelet för damer. Vi återkommer med kalenderfrågor som en särskild arbetsgrupp tittar på, säger Karl Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet och förste vice president i Uefa, till SVT Sport.

Herrarnas slutspel med spelorter runt om i Europa och finalspelet i London kommer att äga rum mellan 11 juni och 11 juli 2021. Damernas EM-slutspel i England, också det med Wembley som finalarena, var planlagt till 7 juli – 1 augusti 2021.

– Det allra bästa och minst störande för annan verksamhet är den här flytten på tolv månader, säger Karl-Erik Nilsson till Aftonbladet.

”Kan inte säga att jag är förvånad”

Beslutet väcker irritation.

– Jag kan inte säga att jag är förvånad, men fortfarande är det väldigt svårt att förstå att vi ska bli drabbade. Hur hade de gjort om det vore tvärtom? frågar sig Göteborgs landslagsspelare Rebecka Blomqvist till Aftonbladet.

Vilka datum som kommer att bli aktuellt för damernas EM-slutspel är ännu inte kommunicerat. Det förekommer uppgifter om att damslutspelet flyttas ett år framåt i tiden till 2022. Även U21-EM kommer att flyttas i tid.

MISSA INTE: 20.30: Sportspegeln special: idrott och corona

KLIPP: Markus Johannesson och Chris Härenstam om att EM flyttas fram:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.