Fotbollsprofilen Sinisa Mihajlovic död – blev 53 år Foto: Bildbyrån

Fotbollsprofilen Sinisa Mihajlovic död – blev 53 år

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsprofilen Sinisa Mihajlovic är död.

Det bekräftar hans familj för italienska tidningen Gazetta dello Sport.

Den serbiske före detta fotbollsspelaren och tränaren blev 53 år gammal.

Mihajlovic hade en lång och framgångsrik karriär som spelare i främst italienska Serie A. Sedan 2019 var han tränare för Serie A-klubben Bologna. Han har även tränat klubbar som Milan, Samdoria och Torino. Som spelare gjorde han flest matcher för Sampdoria och Lazio.

Han var en del av det Lazio, lett av Sven-Göran Eriksson, som vann Scudetton 2000.

– Det är givetvis tragiskt för alla och framför allt för hans familj. Det är tråkigt. Han har varit dålig länge nu och det är väldigt, väldigt tråkigt. Det var alldeles för tidigt, säger ”Svennis” till Fotbollskanalen.

I juli 2019 berättade Mihajlovic att han drabbats av leukemi. Mihajlovic avled på ett sjukhus i Rom under fredagen.

”Modigt kämpade han mot den hemska sjukdomen. Sinisa kommer alltid att förbli hos oss. Vi lever med all den kärlek han har gett oss”, skriver familjen i ett pressmeddelande till Gazetta dello Sport.

Mihajlovic var god vän med Zlatan Ibrahimovic. Under våren 2021 uppträdde de två på San Remo-festivalen där de sjöng en duett. Ibrahimovic har ännu inte kommenterat Mihajlovics bortgång.

Sinisa Mihajlovic

Född: Vukovar, fd Jugoslavien, 20 februari 1969.

Position som spelare: Vänsterback och mittback.

Klubbar, som spelare (i urval): Röda Stjärnan, Roma, Sampdoria, Lazio, Inter.

Klubbar, som tränare (i urval): Bologna, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Torino. Var serbisk förbundskapten 2012–2013.

Meriter, som spelare: Vann Europacupen (nuvarande Champions League) med Röda Stjärnan säsongen 1990–1991 efter att ha besegrat Marseille i finalen på straffar, 5–3 (0–0 efter full tid). Mihajlovic var en av straffskyttarna och satte sin. 315 Serie A-matcher, 38 mål. Vann ligan med Lazio säsongen 1999–2000 och Inter säsongen 2005–2006. Vann även italienska cupen fyra gånger.

Meriter, som tränare: Årets tränare i Serbien 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.