Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Fotbollsstudions dom: Han är nästa allsvenska tränare att få sparken

Uppdaterad
Publicerad

Flera allsvenska klubbar har redan bytt tränare på grund av negativa sportsliga resultat den här säsongen.

Men vilken tränare är näste man att ryka från posten?

– Det går inte att komma ifrån Jimmy Thelin med hans facit, säger Daniel Nannskog i SVT:s magasin Fotbollsstudion.

Helsingborg valde att sparka Jörgen Lennartsson och ersatte honom med tränarduon Alvaro Santos och Mattias Lindström. AIK avskedade Bartosz Grzelak och tog in klubbikonen Henok Goitom.

I SVT:s magasin Fotbollsstudion menar experten Daniel Nannskog att Elfsborg kan bli nästa klubb att agera. Laget, med Jimmy Thelin vid rodret, har tio raka matcher (samtliga tävlingar) utan seger.

– Det går inte att komma ifrån Jimmy Thelin med hans facit. Men det han gjort de två senaste åren har varit lysande. Vi slog nästan volter här för något år sedan över hur fantastiska de var med sin omställningsfotboll.

– Men den utvecklingen nu gör att man börjar snacka: vänta nu kan han inte fortsätta utveckla laget? Samtidigt tycker jag inte att man ska sparka Thelin efter det här. Det behövs mer tid att titta på saker. Han har varit något ordentligt på spåret de tidigare säsongerna. Han behöver hitta tillbaka till det i lugn och ro. Jag förstår att folk börjar snacka lite, men jag tycker att de är fel ute i sådana fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.