Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon som beskriver vem Kristoffer Olsson är. Foto: Bildbyrån

Framsteg för Midtjyllands Kristoffer Olsson: ”Har återfått verbal förmåga”

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Olsson har gjort framsteg i sin rehabilitering.

Han har nu återfått både motorisk- och verbal förmåga, meddelar hans klubb Midtjylland i ett pressmeddelande.

Midtjylland har kommit med en ny uppdatering om landslagsmittfältaren Kristoffer Olsson efter dennes kollaps i slutet av februari. För en dryg månad kunde kopplas från respiratorn och flyttas till Hammel Neurocenter.

”Hans fysiska framsteg är betydande och han tränar nu aktivt för att kunna gå och kan äta självständigt”, skriver Midtjylland i pressmeddelandet.

Vd:n Claus Steinlein:

– Det är hisnande att bevittna Kristoffers kamp mot sjukdomen. Hans positiva inställning, kämpaglöd och outtröttliga vilja att vinna är en inspiration för oss alla, säger Claus Steinlein.

Olsson kommer att fortsätta sin rehabilitering på Hammel Neurocenter, där han är omgiven av nära familj och personal från hans klubb.

Det var den 27 februari i år som Olsson drabbades av en akut sjukdom och fördes till sjukhus i Århus. Kristoffer Olsson har spelat 47 landskamper för Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.